ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: MOBILE SCHOOL ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με τον Βελγικό οργανισμό Mobile School, διευρύνει και στην Αθήνα – μετά την Θεσσαλονίκη - τη λειτουργία και δράση του κινητού σχολείου ικανοποιώντας τις ανάγκες των παιδιών που ζουν και εργάζονται στο δρόμο και στερούνται την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Το Mobile School αποτελεί ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τη δουλειά στο δρόμο (streetwork) που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, των δεξιοτήτων μάθησης, έκφρασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών εκεί όπου ζουν ή εργάζονται. Πρόκειται για ένα «κουτί» με συρόμενους μαυροπίνακες που στηρίζεται σε ρόδες και επάνω του εφαρμόζονται εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά πάνελ.

Ένα σχολείο που προορισμό έχει τη συνάντηση και συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες των δρόμων, της πλατείας, των καταυλισμών, των αποκλεισμένων περιοχών. Το Mobile School είναι μια από τις γέφυρες που δημιουργεί η ΑΡΣΙΣ στη δουλειά της με/ για παιδιά και νέους/ες για τη μείωση του αποκλεισμού, των ανισοτήτων και των διακρίσεων. Αφετηρία των εξορμήσεων του Κινητού Σχολείου είναι το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» της ΑΡΣΙΣ, καθώς στο ΚΥΝ επιχειρείται και όλη η προετοιμασία και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους για κοινωνική ένταξη.

Η λειτουργία του Κέντρου χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, μέρος της λειτουργίας και των επεμβάσεων του Mobile School χρηματοδοτείται από τον οργανισμό: «αλληλεγγύη SolidarityNow»

Η ομάδα της ΑΡΣΙΣ θα παρκάρει το Mobile School στο προαύλιο της Τεχνόπολης και θα περιμένει τα παιδιά κάθε ηλικίας για να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν μαζί.

Comments are closed.