ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Στην έκθεση φωτογραφίας του Break the Chain παρουσιάζονται οι οπτικές επτά φωτογράφων, ευαισθητοποιημένων σε θέματα σχετικά με το trafficking.

Οι φωτογράφοι παραθέτουν διαφορετικές όψεις και οπτικές του φαινομένου, κινούμενοι από την ωμή καταγραφή στην υπερρεαλιστική αναπαράσταση και τον παράλληλο λόγο. Ο κάθε δημιουργός, έχοντας έρθει σε επαφή με φαινόμενα ή και θύματα του trafficking, αποτυπώνει φωτογραφικά την ανάγκη του να καταγράψει και να επικοινωνήσει τις δικές του εμπειρίες από την έρευνα αυτή, όσο και τις τραυματικές εμπειρίες των θυμάτων.

Από τα χωράφια της Μανωλάδας, μέχρι τους οίκους ανοχής της Αθήνας, οι φωτογραφίες αυτές φέρνουν τους θεατές αντιμέτωπους με κόσμους και ζωές συχνά άγνωστες, παρουσιάζοντας οπτικές διεισδυτικές και όψεις αφοπλιστικές.

Στις εικόνες αυτές αντικρίζουμε συναισθηματικά ντοκουμέντα, λεπτομέρειες ενοχλητικές, ή ανησυχητικές και την ένταση της ωμής ή υπερτονισμένης καθημερινότητας και των αισθητοποιημένων αποσπασμάτων.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, ο θεατής θα νιώσει ίσως ότι και οι φωτογραφίες κοιτάζουν το θεατή – μάλιστα με κάποια προσμονή. Ο σκοπός της ομαδικής αυτής έκθεσης δεν είναι απλά να εικονογραφήσει την πραγματικότητα των θυμάτων, αλλά να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους θεατές.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι φωτογράφοι: Χλόη Κριθαρά Devienne, Αλεξάνδρα Μενόγλου και Κωσταντής Καμπουράκης, Andrea Motta, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Όλγα Στεφάτου, Αλεξία Τσαγγάρη.

Φωτογραφία: Andrea Motta

Comments are closed.