ΟΜΙΛΙΕΣ: ΤΟ TALK FORWARD ΣΤΟ BREAK THE CHAIN

Ομιλίες: Το Talk Forward στο Break the Chain

Διοργάνωση: ελculture

Συντονίστρια: Μ. Μουδάτσου - Δικαστική ψυχολόγος PRASKIS

Το Talk Forward αποτελεί μία πρωτοβουλία της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Πρόκειται για τη διοργάνωση συναντήσεων με επαγγελματίες, που αναπτύσσουν θέσεις και ανταλλάσσουν ιδέες, τεχνογνωσία, προβληματισμούς γύρω από την εκάστοτε θεματική, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Break the Chain, το ελculture διοργανώνει το επόμενο «Talk Forward» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Προβλήματα, όπως η εμπορία ανθρώπων, είναι από τη φύση τους πολυδιάστατα. Η νέα εποχή απαιτεί ευέλικτα σχήματα που πρέπει να λειτουργούν συνεργατικά και
αλληλοσυμπληρωματικά.

Και σε αυτό το προσκλητήριο συνεργασίας έχουμε όλοι ρόλο, ειδικά στο θέμα της ευαισθητοποίησης του κόσμου και της καταπολέμησης της «ζήτησης».

Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούνται οι συμμετέχοντες ομιλητές να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την ενασχόληση τους με το θέμα της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων από άνθρωπο.

Σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμοί που θεωρείτε ότι θα συμβάλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ενός ευρύτερου κοινού. Η έρευνα και ο πολιτισμός αποτελούν ιδανικά πεδία αναστοχασμού για τις θέσεις και τις ευθύνες μας έναντι της εκμετάλλευσης ανυπεράσπιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ενδεχομένως το έναυσμα για την αντιμετώπιση της.

Οι συμμετέχοντες ομιλητές του Talk Forward στο Break the Chain είναι οι εξής:

Μαρία Καραμητσοπούλου, κοινωνική ανθρωπολόγος
Άρης Καρδασιλάρης, εθνικός αντιπρόσωπος της γραμμής 1109 της Α21
Αλεξάνδρα Μητσιάλη, λογοτέχνης / φιλόλογος
Δημήτρης Μπούρας, φωτογράφος
Παναγιώτης Νίκας, διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής
Μυρτώ Παπαδοπούλου, φωτογράφος
Χρόνης Πεχλιβανίδης, κινηματογραφιστής

Comments are closed.