Έκθεση: The art of trafficking

Τα έργα που παρουσιάζονται εδώ είναι μια έκθεση που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους από την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νότια Αμερική που υπήρξαν θύματα διακίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι νέοι καλλιτέχνες είναι μέλη μιας ομάδας του Συμβουλευτικού Κέντρου για Θέματα Διακίνησης Παιδιών (Child Trafficking Advice Centre) το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο μιας κορυφαίας μη κυβερνητικής οργάνωσης για παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιού (NSPCC).

Έξι κορίτσια και τρία αγόρια, ηλικίας 16 - 20, πήραν μέρος σε μια σειρά εργαστηρίων που οργάνωσε η Spencer Imogen Chapman, η κοινωνική λειτουργός της ομάδας. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης έργα τριών νεαρών γυναικών που σχεδιάστηκαν πριν έναν χρόνο.

Η Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης του Παιδιού, είναι μια από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ειδικεύεται στην προστασία του παιδιού. Είναι ο μόνος μη κυβερνητικός οργανισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δικαιοδοσία να αναλάβει δράση για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο σκοπός της έκθεσης είναι να δώσει φωνή στα θύματα εμπορίας να μιλήσουν για τις εμπειρίες της διακίνησης και της στήριξης που έλαβαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τη συνεργασία της Βρετανικής Πρεσβείας

Comments are closed.